Начало Новини Актуално Съучастник на Масларова съди журналист. Софийски районен съд даде ход на делото

Съучастник на Масларова съди журналист. Софийски районен съд даде ход на делото

Актуално

Вчера състав на Софийски районен съд даде ход на делото, заведено от бизнесмена Венцислав Драгaнов срещу кореспондентката на Българското национално радио в Стара Загора Венелина Попова. Драганов съди колежката заради реплика в ефира, че той е бил задържан от служители на НСБОП заради отправена заплаха към държавен служител във връзка със "златния" ремонт на Центъра за комплексни социални услуги в Стара Загора.

Попова добавила още, че Драганов има съвместни фирми с бившия социален министър Емилия Масларова. Според бизнесмена, казаното за задържането му не отговаря на истината и го е злепоставило пред близки, приятели и обществеността. Поради тази причина той предявява претенции за 20 000 лева обезщетение, пише вестник Старозагорски новини.
Делото започна в Стара Загора, но беше прехвърлено в столицата заради местоработата на Попова. Вчера защитата й адв. Александър Желязков е поискал справки от МВР и Главна прокуратура, от които да стане ясно дали срещу Драганов са водени някакви производства. Опонентът му адв. Владимир Манолов пък е депозирал искане за двама свидетели, които да докажат, че Драганов не е бил задържан и запис на въпросното предаване по радиото. Съдът е отхвърлил иска за 20 000 лева и е препоръчал на защитата на Драганов (той не се е появил в залата) да води отделно дело за претенциите си. Следващото заседание е насрочено за 20 май.
Припомняме, че докато се чакаше насрочването на делото, Софийска градска прокуратура повдигна обвинение срещу Масларова за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. На следващия ден, 24 февруари, под ударите на закона попадна и Венцислав Драганов като съучастник на бившата министърка. На Драганов му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 100 000 лв.

Още новини