Начало Новини Актуално Санкционират с три акта механа Хановете в Стара Загора

Санкционират с три акта механа Хановете в Стара Загора

Актуално

Три акта за нарушение на Закона за храните са съставени на  старозагорската механа Хановете, съобщи директорът на Областната агенция по храните д-р Генади Ганчев. Припомняме, че на 25 март т.г. там вечеряха децата от русенската група, участвала в националния конкурс "Орфеево изворче", след което 12 получиха коремни болки и бяха настанени в инфекциозните отделения на Стара Загора и Русе.

Сигналът беше подаден в Областната дирекция по храните на 27 март вечерта, а след направената проверка в механата бяха установени нарушения от санитарно-хигиенен произход. Час след сигнала е била наложена възбрана на кухнята, а намерените на място хранителни продукти са насочени за унищожаване в екарисаж.
Д-р Ганчев информира, че наемателят на заведението бил надлежно информиран и трябвало още в понеделник - 28 март, да получи съставените констативни протоколи и да подпише актовете за санкции, но все още не се явявал. Паричната санкция за санитарно-хигиенните нарушения по всеки един от актовете варирала между 3 и 5 хиляди лева, пише вестник Старозагорски новини.
От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че все още не са готови иззетите от въпросната механа проби от външна среда и дезинфекционни разтвори.

Още новини