Начало Новини Актуално Самозваният лекар от Стара Загора получи мярка домашен арест (видео)

Самозваният лекар от Стара Загора получи мярка домашен арест (видео)

Актуално
Евгений Коцев лекар

39-годишният фалшив лекар от Стара Загора Евгений Коцев остава под домашен арест. Това постанови състав на Районен съд - Стара Загора на заседание на 3 март. Той е лекувал стотици жители на ромския квартал Лозенец в града, без да притежава необходимата правоспособност и квалификация. Извършвал прегледи, манипулации, визити по домовете, изписвал рецепти. Взимал и потребителски такси.

Няма правомощия да упражнява тази дейност, доказателствата затова са безспорни, категорично заяви Росен Минчев, прокурор в Районна прокуратура - Стара Загора. Той поиска на обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка задържане под стража, но съдът се съобрази със защитата и постанови домашен арест, който трябва да изтърпи на ул.

Спартак в ромския квартал, където се намира медицинския му кабинет.

Той беше задържан след като в Спешния център постъпил 77-годишен мъж в много тежко състояние. В продължение на една седмица Евгений Коцев ме давал антибиотици и му влял 2 банки с водно-солеви разтвор.

Според изпълнителния директор на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович д-р Николай Колев, не приложеното лечение е довело до състоянието на пациента, а това че близките са се доверили на мнимия лекар и не са потърсили навреме медицинска помощ

Фалшивият лекар е осъждан на пробация през 2009 г. за същото деяние. Според новото обвинение може да бъде осъден на затвор от 1 до 5 години и глоба от 100 до 300 лв.

Евгений Петров Коцев Евгений Коцев

Още новини