Начало Новини Актуално Самозван лекар от Стара Загора мами пациенти

Самозван лекар от Стара Загора мами пациенти

Актуално
Самозван лекар мами пациенти в Стара Загора

39-годишният Евгений Коцев от Стара Загора се представял за медицински специалист и е по този начин е мамил стотици хора. Мъжът е наел квартира в кв. Лозенец, която е обзавел като лекарски кабинет. Извършвал е прегледи, манипулации, визити по домовете, без да притежава необходимата правоспособност и квалификация

Докторът-менте е изписвал лекарства, изготвял е медицински документи – направления, болнични листове, рецепти, като е вземал потребителска такса. Престъпната му дейност е установена след постъпването на 77-годишен мъж в тежко състояние в Спешния център на 28 февруари. Синът на болния е съобщил, че баща му е лекуван от лекар и е посочил адреса на кабинета в ромския квартал.

Самозваният лекар е осъждан за подобна дейност. С постановление на Районна прокуратура той е задържан за срок до 72 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 324, ал.3 от НК. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава Второ РУ Полиция – Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Квартирата, оборудвана като медицински кабинет Ценоразпис на Шкаф с медикаменти

Още новини