Начало Новини Актуално Самозакрило се училище разполага с безотчетни дипломи за средно образование?

Самозакрило се училище разполага с безотчетни дипломи за средно образование?

Актуално

Бившият началник на Регионалния инспекторат по образованието и настоящ председател на "Педагогическа асоциация за професионализъм, иновации, развитие и устойчивост на системата ПАПИРУС" - Любомир Любенов, е изпратил писмо до просветния министър. В него, провокиран от случая "Калина Илиева" и фалшивата й диплома, той уведомява за възможен старозагорски вариант.

Още през месец май 2010 г., докато все още ръководи Инспектората, Любенов уведомява министъра на образованието  за проблема. "Документите с фабрична номерация на Частна професионална гимназия по икономика и търговия, гр. Стара Загора, които трябваше да бъдат отчетени през 2008 г., не са отчетени. Тревогата ми се засилва от факта, че през 2006 г. в същото училище бе установено нерегламентирано издаване на свидетелство за основно образование на Ангел Рашков, внук на известния в обществото цар Киро", който хем е учил в това училище, хем в частно училище в Пловдив", пише в писмото си Любенов.

Любенов уточни пред медията ни, че в Частна професионална гимназия по икономика и търговия, гр. Стара Загора, би следвало да има 10 дипломи за средно образование и над 30 свидетелства за професионална квалификация.
Въпреки че сигнал за документално нарушение от директорката на гимназията е подаден в прокуратурата, развитие по казуса няма. Според бивши служители на училището, не е проблем да се издадат всякакви дипломи. Преди две години такива са се разпечатвали в (закритата вече) книжарница срещу Търговската гимназия.
Очакват се действия, които могат да предотвратят нови фалшификации, ако, разбира се, вече не е късно.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини