Начало Новини Актуално Самостоятелен концерт на Вокална студия Маргаритки

Самостоятелен концерт на Вокална студия Маргаритки

Актуално
Вокална студия МаргариткиНа 12 май /събота/ от 11 ч. Във Фоайето на Държавна опера-Стара Загора заповядайте на концерта Традиции и Съвремие на Вокална студия при Детско-юношеска студия за опера и балет /ДЮСОБ/ Маргаритки. Художествен ръководител на студията е Зорница Желязкова. В концерта участват и артистите от Операта. Нели Нечева, Игнат Желев и Костадин Якшев. Музикалният съпровод е на Мануела Манолова- пиано и трио Реверанс. В програмата ще прозвучат произведения на композиторите Ж.Бизе, Дж.Пучини, Л.Барт, Е.Л.Уебър, Л.Денев, М.Шоселова и др.
Първоначално Детският музикално-танцов театър Маргаритки е към Общински център на наука, култура и изкуство при Община Стара Загора. Създаден е през 2005 година и е букет от талантливи певци, танцьори и актъори на възраст от 4 до 14 години от град Стара Загора.
Вече Детско юношеска студия за опера и балет отвори врати от началото на новата учебна 2015/2016 година.Операта на Стара Загора приюти в огромната си сграда талантливите Маргаритки като им предоставя зали за репетиции, сцена и възможности за изява.
Маргаритки-те се гордеят с богат репертоар. Децата от вокалната студия изпълняват от занимателни и поучителни песнички за най-малките, до сложни полифонични /на няколко гласа/ песни с фолклорно звучение и съвременен аранжимент. Участниците в танцовата група изпълняват както сюжетни танци, така и модерен и класически балет. Маргаритки участват в занятията В помощ на практиката в детската градина - организирани от Регионален инспекторат по образованието, Стара Загора и издателство Първите седем. Авторски продукт на групата са мюзикълите с образователна насоченост . Спектаклите Немитата круша, Космическа приказка, Шегобишко в страната на чудесата, Едно лято в едно блато са представени с невероятен успех на сцената на ДТ Гео Милев, Държавна опера, гр.Стара Загора; Младежки театър, гр.София, Национален Дворец на културата, София и на сцените на много градове в страната.
През 2011 година мюзикълът Космическа приказка е представен в Brucknerhaus /Концертен дом/ в гр. Линц - Австрия, а през 2012 година на сцената на Gasteig /Дом на културата/ гр. Мюнхен, Германия. Детската вокална група и балетната студия на Маргаритки имат многобройни изяви и в спектакли на Държавна опера, Стара Загора – в оперите Бохеми, Турандот, Лучия ди Ламермур, Тоска и др., в балетите Лешникотрошачката, Кръстопът на страстта, Лебедово езеро, Пепеляшка, в концертите Сън, Танцувай с нас, Фантомите на мюзикъла, в спектакъла Балетни мечти.
Ръководител на ДЮСОБ“Маргаритки“ и двигател на цялата амбициозна продукция и представяне е Маргарита Шоселова, която е и автор на много от музиката на песните.
Заповядайте на самостоятелния прекрасен концерт на младите дарования!

Още новини