Начало Новини Актуално Само медици от МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович излязоха на протест във вторник

Само медици от МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович излязоха на протест във вторник

Актуално

Около 30 лекари и мед.сестри излязоха на протест вчера, организиран от РК на БЛС - Стара Загора. Поради служебна ангажираност отсъства председателят на РК на БЛС д-р Светослав Стоименов. Нямаше ги и медиците от Университетска болница, които на 1 ноември също бяха сред протестиращите.

Негодуванието на хората в бяло е заради продължаващото недофинансиране на болничната медицинска помощ от страна на Министерството на финансите и преждевременното изчерпване на месечните бюджетни лимити. Най-голямата тежест от сътресенията в родното здравеопазване пада върху плещите на областната болница МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", която поема и спешната помощ, и всички недоизлекувани от други здравни заведения пациенти. Затова вчера, въпреки липсата на създадена организация от страна на РК на БЛС, част от медиците напуснаха работните си места и излязоха да протестират мълчаливо пред северния вход на болницата.
Тъй като протестът на РК на БЛС не е съгласуван със синдикатите, и вчера техни представители участваха като наблюдатели.
"Подготвяме голям протестен митинг на 9 ноември (вторник) от 12 часа пред южния вход на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович, съобщи синдикалният лидер на КТ "Подкрепа" в болницата Петър Ялъмов. Той ще бъде организиран съвместно с КНСБ и на него участие ще вземат националните синдикални лидери на двата синдиката в здравеопазването, а най-вероятно и д-р Райчинов, председател на БЛС. Тогава ще бъдат опънати транспаранти и ще бъдат развети знамена. Очаква се участие в митинга да вземат около 1000 медици.
От днес лекарите в МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович  ще закачат на реверите си протестни лентички, които ще им раздадат синдикатите, каза още Петър Ялъмов.
Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини