Начало Новини Актуално Само един оператор си премахна незаконните кабели

Само един оператор си премахна незаконните кабели

Актуално

Само една фирма е премахнала незаконните си въздушни кабелни мрежи, разположени по стълбовете за улично осветление, собственост на Община Стара Загора.
При извършените проверки от Регионална дирекция "Национален строителен контрол", съвместно със служители на Община Стара Загора, бяха констатирани незаконни строежи в кварталите "Железник" и "Трите чучура - юг" на областния град.

По време на контролните инспекции бяха издадени 4 заповеди за премахването на незаконни въздушни кабелни мрежи на основание чл.225, ал.1 от ЗУТ, съобщава вестник Старозагорски новини. Въпреки че заповедите са влезли в сила още на 30 май 2011 г., до този момент само една фирма е изпълнила нареждането. За свалянето на останалите три тече процедура по избор на изпълнител. Интересно е, че всички издадени до момента заповеди са срещу неизвестен извършител. Причината е, че нито един от операторите, осъществявали дейност в тези райони, не е декларирал, че е техен ползвател. Още повече, че глобите за нарушителите са доста солени - от 5000 до 50 000 лева...
От днес РДНСК и Община Стара Загора ще започнат проверки в останалите два района на кв. "Трите чучура" и кв. "Казански".

Още новини