Начало Новини Актуално Само червените депутати уважиха гълъбовските общинари

Само червените депутати уважиха гълъбовските общинари

Актуално

Повече от камерна се оказа вчерашната среща на общинските съветници със старозагорските депутати. На нея се отзоваха само народните представители от лявата "Коалиция за България" д-р Евгений Желев и Спас Панчев. Според шефката на Общинския съвет Янка Петрова, всички народни избраници били поканени не лично, а с писмо с обратна разписка.

Депутатът от ДПС Лютфи Местан се извинил, че е болен, а човекът на Яне Янев Тодор Великов пък имал важна среща с министър.
След срещата, която бе закрита, д-р Желев обяви, че ще искат съдействието на US-посолството у нас за изглаждане на отношенията между община Гълъбово и американската компания AES, пише вестник Старозагорски новини. Спас Панчев пък чистосърдечно призна, че и предишното правителство на тройната коалиция имало трески за дялане по отношение на жизненоважни проблеми в миньорската община. Червените депутати увериха, че ще търсят съдействието и на старозагорските си колеги от ГЕРБ и останалите парламентарни групи за потушаване на напрежението в Гълъбово след отстраняването на кмета Николай Тонев от длъжност. Този факт бе заобикалян като голям камък и от депутатите, и от общинарите на вчерашната им среща.
Възстановяването на гълъбовския градоначалник, срещу когото са води разследване за самоуправство и неизпълнение на служебните задължения, обаче е първа точка в исканията на общинските съветници. "Ако до утре (б.р. - днес) не получим ясен отговор, в сряда излизаме на мълчалив протест пред офиса на AES", закани се шефът на Инициативния комитет в защита на кмета Бойко Бойчев.
Не стана ясно защо не пред офиса на американската компания, а не да речем пред Пловдивската окръжна прокуратура, която повдигна обвинението, или пред Старозагорския окръжен съд, който пък отстрани от длъжност Тонев.

Още новини