Начало Новини Актуално Сълзи от страшни спомени (видео)

Сълзи от страшни спомени (видео)

Актуално

Плитическите затворници от бившия комунистически режим посетиха килиите си в Старозагорския затвор - мястото, където са излежали присъдите си за престъпление спрямо държавата. Визитата събуди у всички горчиви спомени за дните и нощите, прекарани между четирите студени стени, за силните юмруци и тежките обиди на надзирателите.

При вида на железните врати на зандана очите на всички се напълниха със сълзи, като за някои бе много трудно да ги скрият. Още с прекрачването на прага емоцията взе връх. Стъпките ставаха все по-плахи, сърцата биеха в учестен ритъм. Имаше и такива, които не останаха до края на обиколката. Може би спомените бяха прекалено горчиви или надделя мисълта за онзи отколешен страх да не останат пак зад решетките. Макар и пребоядисани, всички разпознаха своите килии. А и не е трудно за познаеш мястото, на което са поробили младостта ти, осакатили са здравето ти, погребали са мечтите ти, пише вестник Старозагорски новини.
От управата на Затвора увериха, че от онези времена до днес всичко се е променило. Не само цветът на стените, но и храната, и отношението към лишените от свобода. Отдавна го няма и познатият Първи отряд - отрядът на политическите...

Още новини