Начало Новини Актуално Съкращава се срокът за енергийно обследване на предприятия

Съкращава се срокът за енергийно обследване на предприятия

Актуално

energiaОт 15 май 2015 г. влезе в сила новият Закон за енергийна ефективност (ЗЕЕ), който въвежда изменения, касаещи собствениците на предприятия и промишлени системи. Eнергийното обследване на предприятията с годишно потребление на енергия над 3000 MWh вече ще се извършва на всеки 4 години. Досега те подлежаха на обследване за енергийна ефективност на всеки 5 години.

Законът предвижда санкции в случай на неспазване на разпоредбите. Глобата при неизпълнение на индивидуалните цели за ежегодни нови енергийни спестявания на задължените лица е от 1000 до 5000 лв. или имуществена санкция от 5000 до 500 000 лева.

ЦИЕС ЕООД е една от първите организации, вписани в публичния регистър на лицата, воден от АУЕР, с актуално удостоверение с № 008/13.05.20015 г. за извършване на обследване за енергийна ефективност на енергийни потребители по новия закон. 

Ако имате необходимост от информация или разяснения, относно обследването за енергийна ефективност на предприятия и сгради, екипът ни е на Ваше разположение.

Центърът за професионално обучение към ЦИЕС предвижда в най-скоро време обучение, относно новите промени в закона за енергийна ефективност.

 

Още новини