Начало Новини Актуално Сайт представя неправителствените организации в България

Сайт представя неправителствените организации в България

Актуално
Стара Загора

От февруари 2010 официално стартира Информационен портал за неправителствените организации в България – www.ngobg.info. Той ще бъде представен на 14 октомври от 16,00 часа в Регионална библиотека Захарий Княжески в Стара Загора, съобщиха от Обществен дарителски фонд.

Порталът представлява най-пълният online регистър с информация за повече от 1 000 граждански организации у нас. Той съдържа още календар за събития, библиотека, секция за прессъобщения, новини от и за гражданския сектор, и др. В него неправителствените организации сами актуализират информацията си, като наред с това могат да се възползват и от услугите, позволяващи им да създават сами интернет страница или да изпратят прес информация до медиите. Порталът позволява публикуване на обяви за работа и стаж в неправителствения сектор у нас, както и за набиране на доброволци.
Порталът дава възможност информацията за неправителствените организации, която до момента е разпръсната в различни източници, за първи път да бъде събрана на едно място, за да бъде достъпна за всички.
Под мотото Легитимност чрез публичност инициаторите си поставят за основна цел да откроят активните неправителствени организации, които сами да изграждат и поддържат своите профили в портала.
Инициативата е част от двугодишен проект на Българския център за нестопанско право и Фондация Програмен и аналитичен център по европейско право (ПАЦЕП), който се финансира от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа (CEE Trust).

Още новини