Начало Новини Актуално Съдят зърнен бос за укрити данъци

Съдят зърнен бос за укрити данъци

Актуално

Наказателен състав на Окръжен съд - Стара Загора, даде ход на дело No 301/2011 срещу обвиняемия Валентин Костадинов от Варна за укрити и неплатени данъци в размер на 1 675 198 лв. Костадинов е собственик на дружествата "Агросинхрон-В" ЕООД и "Валтекс" ЕООД, чиято дейност е покупко-продажба на зърнени култури.

По делото бяха разпитани осем свидетели, информира вестник Старозагорски новини.
Шестима от тях - регистрирани земеделски производители, обаче бяха категорични в показанията си, че не познават Валентин Костадинов и не знаят нищо за дружествата, на които той е управител.
Счетоводителката на двете фирми пък беше категорична, че стриктно е спазвала правилата при работа с документите, че всички покупко-продажби са били придружавани с декларации, фактури и касови бонове, доказващи произхода на стоката, и че всички месечни декларации по ДДС са подписани лично от управителя. Финансистката съобщи още, че доставките на зърно са били главно през пристанище Варна, а от 2007 г. двете дружества, собственост на Валентин Костадинов, са били проверявани данъчно 42 пъти. Според нея доставчиците били тези, които създавали проблеми.
След разпита на свидетелите прокурорът по делото заяви, че има много неизяснени обстоятелства и ходът на процеса трябва да продължи с разпит на неявили се, но иначе редовно призовани свидетели. За тях съдът определи парична глоба.
Следващото заседание е насрочено за 30 юни т.г.

Още новини