Начало Новини Актуално Съдят трима казанлъчани за престъпление по служба

Съдят трима казанлъчани за престъпление по служба

Актуално

Окръжен съд - Стара Загора, вчера даде ход на наказателно дело No 752/2010 срещу трима казанлъчани - Пенчо Тотев, служител в служба Личен състав на завод "Арсенал", Росица Гуркова, нотариус, и Красимир Ганев. Повдигнатото срещу тях обвинение е по чл. 282 и 283 "а" от НК, за престъпление по служба, с цел облага.

Делото е за проведена кампания в завод "Арсенал" по пренасочване на членове на различни пенсионни фондове към фонд "Доверие".
Вчера показания пред съда дадоха седем свидетели. Повечето от тях, членове на други пенсионни фондове, са получили уведомителни писма за това, че са прехвърлени във фонд "Доверие". Други пък са били лично осведомени от Пенчо Тотев.
Двама от свидетелите категорично отрекоха да са подписвали представените в съда молба и договор за членство във фонд "Доверие". Останалите разпознаха подписите си върху документите, но отрекоха да са ги попълвали лично, пише вестник Старозагорски новини.
Следващото заседание е насрочено за 29 септември. По настояване на прокуратурата тогава ще бъдат разпитани още 10 свидели. Други, които са били редовно призовани, но не са се явили вчера в съда, ще бъдат глобени с по 300 лева.

Още новини