Начало Новини Актуално Съдят шофьора, причинил смъртта на 4-мата абитуриенти през март 2009 г.

Съдят шофьора, причинил смъртта на 4-мата абитуриенти през март 2009 г.

Актуално

На 25 януари 2010 г. на подсъдимата скамейка в Старозагорския окръжен съд ще бъде изправен турският гражданин Али Саръ, обвинен за смъртта на четирима дванадесетокласници от Стара Загора и две румънски гражданки. Повдигнатото срещу него обвинение е по чл.343, ал.4 във връзка с ал.3 от Наказателния кодекс, а ако бъде признат за виновен, той може да получи до 15 години затвор.

По информация на наблюдаващия прокурор Алексей Ангелов, всички свидетели от случилото се на 6 март 2009 г. са разпитани пред съдия, което на практика означава, че ако някой от свидетелите не се яви, неговите показания ще бъдат прочетени и делото няма да се протака заради свидетелски показания, пише вестник Старозагорски новини.
"Старозагорски новини" припомня, че на 6 март 2009 г. на кръстовището за с.Хрищени автомобил, управляван от 18-годишно момче, беше ударен странично от автобус с чужда регистрация. Тогава на място загинаха водачът на леката кола и тримата му спътници - абитуриенти от ГПЧЕ "Ромен Ролан" - Стара Загора, както и две румънки, пътували в автобуса.

Още новини