Начало Новини Актуално Съдят риболовен инспектор, поощрявал бракониери

Съдят риболовен инспектор, поощрявал бракониери

Актуално

Риболовният инспектор Сунай Бюрханов Салиев, поощрявал бракониерите, разрешавайки им да ловят риба в забранен сезон и със забранени средства, беше изправен за пореден път пред Старозагорския окръжен съд за длъжностно престъпление по чл.282, ал.1, пр.1 от Наказателния кодекс.

Деянията на Салиев са за периода 2005 - 2008 година, а незаконният риболов бил извършван на двата най-големи язовира в Старозагорска област - "Копринка" и "Жребчево". За доказване вината на Салиев съдът е разпитал 30 свидетели. Заради техните противоречиви показания по време на вчерашното съдебно заседание бяха направени 5 очни ставки за изясняване на пълната и обективна истина, пише вестник Старозагорски новини.
Свидетелят Атанас Чобанов, който отглеждал риба в садки, заяви, че Салиев е заплашвал служители му и е искал от тях да скъсат мрежите, за да може рибата да избяга в общите води на язовир "Копринка".
За следващото съдебно заседание съдът разпореди съдебно-зооинженерна експертиза, с която трябва да се докаже количеството и видът риба, която е обитавала двата язовира.

Още новини