Начало Новини Актуално Съдът заличи свидетели, заради които делото срещу Вихър Марков се отлага много пъти

Съдът заличи свидетели, заради които делото срещу Вихър Марков се отлага много пъти

Актуално

Призоваваните десетки пъти четирима свидетели по делото срещу Вихър Марков не се явиха и на вчерашното съдебно заседание и съдът реши те да бъдат заличени в това им качество. До момента по мегаделото за източване на 15 милиона лева ДДС са разпитани повече от 100 свидетели.

Вчера съдебният състав пристъпи към предявяване на веществените доказателства на страните и на петимата бивши обвиняеми, които сключиха споразумение с прокуратурата през 2008 г. - Константин Георгиев, Светла Костадинова, Калоян Ялъмов, Емил Краев и Светла Ставрева. По време на съдебното заседание на прокурор Алексей Ангелов, който изнесе цялото разследване, му прилоша и се наложи да го замести окръжният прокурор Константин Тачев.

Оказа се, че доказателствата, иззети от дома на Светла Костадинова, не говорят нищо на свидетелката. Сред тях имаше много празни декларации и разписки. За попълнените пък свидетелката заяви, че не ги разбира, тъй като е икономически неграмотна. От дома й са иззети и 49 печата на различни фирми, за които тя каза, че са били там, защото е нямала на кого да ги даде. На свидетелката бяха показани и 6 касови апарата, намерени в дома й, но тя заяви, че никога не е използвала и не е издавала касови бележки.
От дома на Константин Георгиев са иззети документи и печат с тампон на фирма Лупос ЕООД, за която той каза, че е собственост на бащата на неговия кум и той нямал нищо общо с нея.

Много бяха веществените доказателства, иззети от дома на Вихър Марков. Сред тях имаше два преносими и два настолни компютъра, за които подсъдимият обясни, че нямат връзка с предмета на обвинението - единият лаптоп бил предназначен за подарък на големия му син, но така й не могъл да стигне до него, защото бил взет по време на обиск. Настолният компютър пък бил подарък на малкия му син и на него имало само игри. Другите два компютъра се ползвали само за лични цели и в тях нямало информация, която да има връзка с делото. Бяха предявени и веществените доказателства, иззети от дома на Емил Краев - дискети и дискове с различни компютърни програми, необходими на свидетеля при упражняване на професията му - компютърен техник.
Останалите веществени доказателства ще бъдат предявени на следващо съдебно заседание, което ще се проведе при закрити врати, тъй като в тях се съдържат и специални разузнавателни средства. Следващото заседание е насрочено за 9 и 10 февруари т.г.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини