Начало Новини Актуално Съдът постанови подновяване на строителното разрешително на Кълвача

Съдът постанови подновяване на строителното разрешително на Кълвача

Актуално

Административен съд - Стара Загора, излезе с решение по жалбата на Кълвача за отказа на общината да му поднови изтеклото строително разрешително за полуразрушения ресторант на върха на "Аязмото". Според магистратите главният архитект е длъжен да поднови разрешителното. На въпрос на медията ни дали решението ще бъде обжалвано, арх. Кирчев отговори, че все още няма яснота по въпроса и че решението ще се вземе от ръководството на Общината.

Припомняме, че оградените с метална тараба руини стоят в парка повече от осем години, въпреки категоричния протест на старозагорци. Нещо повече - преди месец медията ни издири и предостави в община Стара Загора документи, според които още първото разрешително за строеж, издадено през 2003 г. е в противоречие с режима за опазване на парк "Аязмото" и Наредба ╒5 на Министерството на културата от 1998 г., забраняващи ново обемно строителство, надстрояване и пристрояване на съществуващи сгради.
Зам.-кметът Велизар Балабанов заяви, че е запознал кмета проф. Танчев с новите моменти и че от него зависело какво решение ще бъде взето.
Уточняваме, че получихме документа за режима за опазване на парк Аязмото след заседанието на Административния съд - Стара Загора. Така на практика магистратите нямаха възможност да се запознаят с нарушенията, сътворени преди седем години.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини