Начало Новини Актуално Съдът пак отказа да възстанови кмета на Гълъбово

Съдът пак отказа да възстанови кмета на Гълъбово

Актуално

На 21 януари т.г. Окръжен съд - Стара Загора, остави без уважение искането временно отстраненият от длъжността кмет на община Гълъбово Николай Тонев да бъде възстановен на поста. Причината е свързана с разширения обхват на обвиненията.

На съдебното заседание в петък наблюдаващият разследването прокурор от Окръжна прокуратура - Пловдив, е представил доказателства за нови обвинения срещу гълъбовския градоначалник, които са по-тежки от първоначално повдигнатите му за длъжностно престъпление през септември 2009 г., пише вестник Старозагорски новини.
По информация на говорителя на ОП - Пловдив, Гаврил Гавраилов, досега срещу Тонев са повдигнати общо 10 обвинения. По кметското дело като обвиняеми са привлечени още 9 човека, сред които зам.-кметът Пламен Бараков, председателят на Общинския съвет, секретарят на общината, кметовете на Медникарово и Мъдрец, управителят на общинската фирма "Благоустройство и чистота" ЕООД и др.
На 21 януари т.г. беше четвъртият неуспешен опит на Николай Тонев да бъде възстановен на кметския пост. Решението на Окръжен съд - Стара Загора, може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - Пловдив в 3-дневен срок.

Още новини