Начало Новини Актуално Съдът отхвърли жалбата срещу отказа на областния управител на Стара Загора за референдум за депото за битови отпадъци в

Съдът отхвърли жалбата срещу отказа на областния управител на Стара Загора за референдум за депото за битови отпадъци в Ракитница

Актуално
Ракитница

Административният съд в Стара Загора отхвърли жалбата срещу отказа на областния управител Йордан Николов да насрочи референдум в село Ракитница за изграждането на депо за битови отпадъци. С Решение №329 от 27.10.2010 г. старозагорският Административен съд отхвърли жалбата срещу Заповед №РД-09-537/19.07.2010 г. на областния управител.

С оспорената заповед Йордан Николов отказва да насрочи местен референдум с поставен за гласуване въпрос: „Съгласни ли сте да се построи депо за битови отпадъци в землището на с. Ракитница?”.
Заповедта е обжалвана от Генчо Танев Иванов, председател на инициативния комитет в с. Ракитница. Административният съд счита, че оспорената заповед е издадена от компетентен орган, при спазване на административно-производствените правила, в съответствие с относимия материален закон и неговата цел, поради което същата е напълно законосъобразна.

Решението на Административния съд подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховния административен съд в 14 дневен срок, съобщи пресцентъра на областния управител в Стара Загора.

Още новини