Начало Новини Актуално Събития, свързани със Седмицата на науката в Стара Загора

Събития, свързани със Седмицата на науката в Стара Загора

Актуално
1igri paramНа 25. 04 и 26.04. 2018 се проведоха събития във връзка със Седмицата на науката, организирана от Европейската училищна мрежа и проекта Scientix 3. Тази година тя премина под надслов Да кажем да на науките (Say Yes To STEM).
В събитието на 25. 04. 2018 участваха учениците от 1 до 4 клас от СУ Иван Вазов Стара Загора. За тях бе организирано математическо състезание под надслов Аз обичам математиката. Участваха ученици от всички класове, разделени в 5 отбора с по 4 деца. Три от отборите са еднакъв резултат и за тях ще има допълнителен кръг, в който да се излъчи победител.Задачите бяха подбрани от популярните състезания Европейско кенгуро и Математика с компютър,чиито организатори са Съюзът на математицитев България и Институтът по математика и информатика към Българска академия на науките.

 

 

1nauka 20184

 

На 26.04. 2018 година в рамките на представителна изява по проект Твоят час на Министерство на образованието и науката клубът по Приложна математика. Математика за живота с ръководител Динко Цвятков направи презентация под надслов Игри с параметри. Учениците представиха свои разработки, направени със софтуер за програмиране IMAGINELOGO. Те показаха различни интерпретации на една и съща процедура, променяйки входящите й параметри. На 29.04. 2018 г. двама участника от клуба по Приложна математика заедно с техния ръководител ще вземат участие във финалната за седмицата на науката проява Математиката в света около мен.

 

1nauka 20183

 

Събитието е организирано от Институт по математика и информатика към Българска академия на науките, контактана точка на проектаScientix 3,Европейската училищна мрежа и е заключително събитие на STEM Discovery Week 23.04 – 29.04. 2018 г.
Регионален академичен център Стара Загора подкрепя тези прояви, както и всички прояви, свързани с професионалното ориентиране и обучение.

Още новини