Начало Новини Актуално С Тука има, тука няма въртят измами за стотици на Автогарата в Стара Загора

С Тука има, тука няма въртят измами за стотици на Автогарата в Стара Загора

Актуално

Измами за по стотачка се въртят на Cтарозагорската автогара. Необезпокояван от никого, мъж от ромски произход подвикваше: Тука има, тука няма! Де е топчето, видяхте ли го? Давам сто лева на този, който ми посочи под коя кофичка е топчето!

Не след дълго около мургавия господин се струпа тълпа от любопитни пътници. Въпреки това желаещи да си пробват късмета нямаше, дори когато цената за игра падна до 50 лева. Тогава обаче изневиделица побелял старец с 50 лева в ръка излезе пред всички и поиска да участва в уличния хазарт. Мургавият господин пък веднага подреди на земята трите пластмасови кофички, показа под коя се намира топчето, размести ги бавно и помоли пенсионера да посочи къде е топчето. Пенсионерът си хареса средната кофичка и... спечели. Той обаче не се задоволи и продължи играта, докато някой от наблюдаващите също не пожела да спечели "лесни" пари. За да изгори...

Така случката се повтаря по няколко пъти на ден, предимно пред автобусите, заминаващи за по-големите градове. Иначе вчера "на пост" до сградата на Старозагорската автогара стоеше едър ром, който сигнализираше двамата си колеги, щом органите на реда се появяваха. Веднага след игрите пък тримата деляха помежду си "заработените" печалби.
Проверката ни установи, че хазартното трио "зарибява" пътниците почти всеки ден на Старозагорската автогара. От дългогодишна продавачка на вестници научихме, че досега никой не е печелил в прословутата игра, освен... побелелия пенсионер, който явно е от комбината.
"Веднага щом бъдат забелязани гражданите, трябва да се обадят на 166 или на 112. Желателно е да не се контактува с въпросните лица", коментираха от пресцентъра на ОД на МВР - Стара Загора. През последните години са образувани няколко досъдебни производства за нерегламентиран хазарт на Автогарата, но за резултатите полицията няма яснота.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини