Начало Новини Актуално С шествие започва протестът в Брикел днес

С шествие започва протестът в Брикел днес

Актуално
Брикел

С мирно шествие от портала на Брикетна фабрика до топлоелектрическата централа ще започне днес протестът на енергетиците от Брикел, съобщи председателят на синдикалната организация на КНСБ Диана Тунева. Началото на шествието е от 9 часа, когато в София трябва да започне срещата на представителите на дружеството, синдикатите на енергетиците и миньорите с министрите Нона Караджова, Трайчо Трайков и Тотю Младенов.

Ние ще си проведем митинга по вече установения ред. След като научим резултатите от срещата, ще решим какви ще бъдат следващите ни стъпки. Но е сигурно, че ако няма положително развитие, ще продължим да протестираме и следващата седмица, каза тя.
Надявам се здравият разум да надделее и на срещата в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да се стигне до приемливо решение, посочи инж. Пенчо Токмакчиев, председател на Федерацията на независимите миньорски синдикати към КНСБ. "Ставащото в АЕЦ "Козлодуй" е сигнал, че проблемът трябва да бъде решен с консенсус. Ще бъде страшно, ако в началото на зимата се наложи да се въвежда режим на тока. Не бива да се лишаваме от мощности, независимо какви са", добави той.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини