Начало Новини Актуално С руски песни подкрепиха отстранения кмет на Гълъбово

С руски песни подкрепиха отстранения кмет на Гълъбово

Актуално

Близо 350 души снощи се отзоваха в Дома на културата в Гълъбово, където се проведе митинг в подкрепа на отстранения от длъжност кмет на Община Гълъбово Николай Тонев. Организацията беше дело на Инициативен комитет, а водещият - Янка Петрова, председател на Общински съвет - Гълъбово.

Както вече съобщи "Старозагорски новини", Тонев беше отстранен от длъжност от Окръжен съд - Стара Загора,,чието решение беше потвърдено от Апелативен съд - Пловдив, като последна инстанция. Крутата мярка му беше наложена заради повдигнатите срещу него две обвинения за длъжностни престъпления и събраните факти, че би възпрепятствал хода на разследването.
Снощи в подкрепа на Тонев валяха всевъзможни декларации от пенсионерски клубове, футболни фен-клубове, сдружение на инвалиди, кметовете на населени места и т.н. Общото мото в тях беше, че Тонев е незаслужено свален от длъжност и трябва час по-скоро да бъде върнат на кметския пост. Бяха изказани и съждения, че в ерата преди Тонев общината тънела в забрава, а по негово време били направени канализации, детски площадки, улици и прочие, пише вестник Старозагорски новини.
По време на митинга стана ясно, че в подкрепа на Тонев са се подписали 5058 души. Подписката щяла да продължи до понеделник, а след това ще бъде изпратена в Народното събрание, на Бойко Борисов, националния омбудсман Гиньо Ганев и президента на РБългария.
На свой ред Тонев благодари на хората, които "без натиск и страх" дали за него своята подкрепа.
След официалната част митингът продължи с изпълнение на руски песни от формация "Грамофон", една от които беше "Ех, Калинка...".

Още новини