Начало Новини Актуално С измама обират старци в Стара Загора

С измама обират старци в Стара Загора

Актуално
измама

Бум на измами на възрастни хора по схемата спешна операция на близък бе регистриран миналата седмица. 82-годишна жена се е жалвала пред органите на реда, че на стационарния телефон в дома й се обадил мъж, който обяснил, че е лекар. Казал, че дъщеря й си е счупила крака и се налага спешна операция, за която са нужни 8000 лв. за златни пирони.

Бабата събрала 4600 лв. и ги предала на изпратен от мнимия лекар „санитар“.

84-годишен мъж се е оплака също в полицията, че е бил измамен с 1450 лв. по подобна схема. Непознат му позвънил на телефона и се представил за лекар, който ще извършва спешна операция на негов близък.

Мнимият хирург поискал от дядото да даде пари за ортопедичен пирон. Възрастният човек събрал 1450 лв. и ги предал на таксиджия. Няколко дни по-рано 50-годишният таксиметров шофьор, също имал телефонен разговор с мнимия медик, който му обяснил, че е бил негов клиент и има визитката му. Шофьорът бил помолен и направил още две „услуги“ срещу заплащане – взел 2000 лв. от 56-годишна жена и 350 лв. от друга старозагорка на 80 г., също измамени със спешна операция на близък. Сред жертвите е и 76-годишна, която изгоря с 1500 лв.

Информация: вестник Новината

Още новини