Начало Новини Актуално С 34% са се увеличили руските туристи в България

С 34% са се увеличили руските туристи в България

Актуално
увеличени руски туристи

34% ръст на руските туристи в България от 1 януари до 19 септември 2012 г. спрямо същия период на миналата година отчетоха зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и председателят на Федералната агенция по туризъм на Русия Александър Радков. Срещата им се състоя в рамките на международното туристическо изложение Отдых/LEISURE’2012, което се провежда от 19 до 22 септември в най-големия изложбен център в Русия Крокус експо.

Маринов и Радков изказаха задоволството си от силния летен сезон и добре развиващите се двустранни отношения в туризма. Двамата обсъдиха подготовката на предстоящия зимен сезон и лято 2013-а. Българският зам.-министър разговаря също с изпълнителния директор на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР) Майя Ломидзе и с представители на местния туристически бранш. На работна среща бяха съгласувани техническите критерии, на които трябва да отговарят българските бази за отдих на деца от Русия. Тези условия ще гарантират, че почивката на подрастващите ще бъде безопасна и ползотворна. В дискусиите участва и директорът на дирекция Туристическа политика в МИЕТ Мария Иванова, съобщиха от пресцентъра.

Зам.-министър Маринов и посланикът ни в Москва Бойко Коцев отличиха по-късно с дипломи 10 руски туроператора, изпратили с най-много визи най-много туристи на почивка в България и им пожелаха още по-високи професионални успехи.

В рамките на изложението МИЕТ проведе поредната си атестация за чуждестранни туроператори. Този път тя бе на тема България - страната на здравето Представители на 40 руски туристически фирми попълваха тестове и отговаряха на въпроси за възможностите на България като дестинация за балнео-, СПА и медицински туризъм. Най-добрите 13 от тях получиха грамотите си на централната сцена на изложението. Голямата награда за последните три атестации по различни теми е 4-дневен ваучер за почивка за двама в СПА хотел в България.     

Страната ни се представя на Отдых/LEISURE’2012 с информационен щанд от 108 кв.м. В него освен МИЕТ са включени 14 специализирани фирми и организации. Отдых/Leisure e най-голямата есенна международна туристическа борса в Русия и се провежда от 1995 г.

Още новини