Начало Новини Актуално С 300 млн. евро се изграждат мол Галерия в Стара Загора и още три мола

С 300 млн. евро се изграждат мол Галерия в Стара Загора и още три мола

Актуално

На пресконференция за представянето на новия мениджмънт на българското подразделение на полската строителна компания Globe Trade Centre-GTC България, е официално съобщен размерът на инвестицията в четири мола с марката GALLERIA в градовете Стара Загора, Варна, Бургас и Русе, информира Aktualno.com. Общата сума е над 300 млн. евро.

Галерия - Стара Загора е първият реализиран проект и молът отваря врати в края на август 2010 г. Строителството се движи по план, а сред наемателите ще бъдат Cinema City, хипермаркетът Mercator, Domo electronics, Deichmann и Reserved. Предстои да бъдат финализирани договорите за наем с групата Inditex (Zara, Bershka, Stradivarius), DM и други международни марки. След 9 месеца очакваме откриването на първия ни търговски център в страната - в Стара Загора. Независимо от трудните условия на пазара, строителството върви с пълна сила, а вече сме си осигурили и популярни наематели, обясни Шалом Мор, мениджър за България и управляващ директор на GTC в България и Словакия, пише вестник Национална бизнес поща.
Другите два проекта в процес на изграждане са Galleria Varna, който ще бъде открит през пролетта на 2011 г., и Galleria Burgas, който се очаква през есента на 2011 г. Galleria Russe е в предстроителна фаза с оглед на ситуацията на пазара, като все още не е определена дата за началото на строителните работи.

Общата площ на четирите проекта GALLERIA, развивани от GTC България, надхвърля 300 000 кв. м. финансирането на проектите се подкрепя от UniCredit Булбанк, МКБ, ОТР и Европейската банка за възстановяване и развитие.

Договорите за наем с престижните вериги магазини са за срок от 5 до 10 години, а наемните нива варират от 10 до 40 евро на кв. м според площта, местоположението на обекта и типа на стоките, които се предлагат.

Още новини