Начало Новини Актуално С 2,5 пъти са се увеличили кражбите на ток в област Стара Загора през 2011 г.

С 2,5 пъти са се увеличили кражбите на ток в област Стара Загора през 2011 г.

Актуално
евн стара загора

Стара Загора е сред водещите на територията, обслужвана от EVN България, по кражби на ток и съоръжения. Това съобщи на пресконференция председателят на Управителния съвет на енергийната компания Йорг Золфелнер. През 2011 г. нанесените щети от некоректни абонати и недобросъвестни хора в област Стара Загора са над 525 000 лева.

Обезпокояващ е фактът, че кражбите на електрически ток в областния град са скочили с над 2,5 пъти повече спрямо 2010 г., каза още Йорг Золфелнер. За това ще бъде засилен контролът и ще зачестят проверките.

Ръководството на EVN България подчерта, че има дългосрочна програма за развитие на дружеството. За 6 години са инвестирани над 900 млн. лева. Изградени са 15 000 км електроразпределителна мрежа, 1500 нови трафопоста, поставени са нови 1,5 млн. електромера. Дружеството разполага с най-модерната когенерационна централа на Балканите. Има изградени две фотоволтаични централи.

През изминалата година в Старозагорска област за вложени 6,5 млн. лева за инвестиции и ремонти, а за 2012 г. са предвидени 13,6 млн. лева. Ще се постави акцент на подсилване на мрежата и повишаване на сигурността на захранването.

Още новини