Начало Новини Актуално РЗС издигна бивш банкер за кмет на Стара Загора

РЗС издигна бивш банкер за кмет на Стара Загора

Актуално

Бившият директор на клона на Първа инвестиционна банка (ПИБ) Любомир Весов е кандидатът на партия "Ред, законност, справедливост" (РЗС) за кмет на Стара Загора. Весов потвърди новината, като уточни, че за това е бил поканен от "най-високото ръководно ниво на партията", без да назовава имена.

Бившият банкер не пожела да отговори и на въпроса ни какво го свързва с лидера на РЗС Яне Янев, но подчерта, че споделя неговите идеи за коренна промяна в начина на управление. Той бе категоричен, че тепърва ще разработва в детайли предизборната си програма, но тя в общи линии вече била готова, пише вестник Старозагорски новини.
Общинският лидер на РЗС в града на липите и член на Управителния съвет на партията Станимир Стойчев вчера също потвърди, че Любомир Весов е кандидатът на партията. Той обаче бе категоричен, че именно общинската организация е издигнала кандидатурата му като на активен член на партията. Стойчев посочи, че тепърва ще се уточнява листата с общински съветници на РЗС, тъй като тя щяла да бъде самостоятелна. По отношение на заканата на Яне Янев, че непосредствено след състоялия се вчера конгрес да разкрие схемата на "корупционната петолъчка" в Стара Загора, Стойчев каза, че това щяло да стане на пресконференция, на която Весов официално щял да бъде представен като кандидат за кмет.
Любомир Весов е роден в Габрово, завършил е ВФСИ "Д. А. Ценов" в Свищов. До 2004 година работи в ПИБ, отначало в клона на банката в Стара Загора, след това е директор на дирекция "Корпоративни клиенти и кредитиране" и директор на дирекция "Клонова мрежа". Бил е още директор на старозагорските клонове на Транспортна банка и на Банка за земеделски кредит. От 2004 година е прокурист, а след това изпълнителен директор на Корпоративна търговска банка. В момента се занимава с консултантска дейност.
След вчерашната кандидатура на РЗИ, в Стара Загора вече са известни трима кандидати за кметския пост - Михаил Михайлов от "Атака" и Дамян Георгиев - независим, подкрепен от две политически партии. На 25 юни се очаква да стане известен и кандидатът на БСП.

Още новини