Начало Новини Актуално РЗИ - Стара Загора започва противогрипна имунизация

РЗИ - Стара Загора започва противогрипна имунизация

Актуално
Противогрипна ваксина

С настъпването на есенно-зимния сезон се очаква бум на грипни инфекции. От 20 до 40% от населението боледува от Грип всяка година, а до 70% от временната нетрудоспособност на хората в активна възраст се дължат на Грип и простудни заболявания.

Регионална здравна инспекция - Стара Загора (РЗИ) препоръчва ваксинацията да започне сега, тъй като все още заболяемостта от остри респираторни заболявания (ОРЗ) в Старозагорска област е с ниски нива, а защитният ефект на ваксината се проявява 2-3 седмици след имунизацията. За постигане на оптимална защита срещу Грипа е необходима ежегодна имунизация.

Ваксинацията е важна за:
• Всеки, който иска да се предпази от Грип и неговите усложнения
• Всички лица, навършили 65 години
• Всички лица с хронични заболявания
• Лица от организирани колективи
• Лица с повишен риск от заразяване във връзка с професията им (транспортни работници, служители в армията и полицията, работещи в училищата, медицински персонал и др.)

От 03.10.2011 г. имунизационният кабинет при РЗИ - Стара Загора отваря врати за провеждане на противогрипна ваксина на лица над 18 години. Имунизационният кабинет в РЗИ е на първия етаж - стая № 102 и ще работи със следното работно време:
понеделник сряда и петък – от 8,30 до 12,00 часа
вторник и четвъртък - от 13,30 до 17,00 часа

Имунизацията ще се извършва със закупена от гражданите ваксина. Поставянето й е безплатно.
Допълнителна информация на тел: 042 602 468.

Още новини