Начало Новини Актуално РЗИ - Стара Загора измерва задимени помещения с газ детектор

РЗИ - Стара Загора измерва задимени помещения с газ детектор

Актуално
Газ детектор в Стара Загора

Регионална здравна инспекция – Стара Загора (РЗИ) разполага с газ детектор ALTAIR PRO. С помощта на уреда се измерва СО във въздуха на помещения за целите на контролната дейност по спазване на изискванията на Наредбата за условията и реда, при които се допуска тютюнопушене в закрити обществени места и в сградите с обособени работни места, съобщиха от Инспекцията.

Апаратите са закупени от Министерство на здравеопазването и са предоставени на директорите на РЗИ. На 23 февруари РЗИ – Стара Загора ще бъде домакин на едно от четирите организирани в страната обучения на представители от Инспекцията за работа с уредите. Обучението ще се проведе в сградата на РЗИ – Стара Загора ул. Стефан Караджа 10, Здравно-образователен център – етаж 1, зала 105.

Световната белодробна фондация е подарила на Министерство на здравеопазването видеоклип, насочен към популяризиране на вредите от тютюнопушенето. РЗИ – Стара Загора предоставя на всички регионални медии видеоклипа с идеята информацията за вредните последствия от употребата на тютюневи изделия  да достигне до по-голяма част от  населението.

РЗИ информира всички собственици на обекти за хранене и развлечения, които заявяват, че искат пълна забрана на тютюнопушенето в България, да изпращат в Министерство на здравеопазването сканирани писма с подпис и печат на E-mail: vvelikova@mh.government.bg.

За всички, имащи намерение за отказ от тютюнопушене, напомняме, че могат да ползват: Национална линия за отказ от тютюнопушене: 0700 10 323;

Интернет страницата на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето: www.aznepusha.bg;

Кабинет за профилактика на зависимости и борба със стреса към РЗИ – Стара Загора.

Още новини