Начало Новини Актуално РЗИ: Няма причина за напрежение в МБАЛ Проф. Д-р Ст. Киркович АД

РЗИ: Няма причина за напрежение в МБАЛ Проф. Д-р Ст. Киркович АД

Актуално
РЗИ - Стара Загора

По повод изразеното намерение на ръководствата на структурите на КНСБ и КТ Подкрепа в МБАЛ Проф. Д-р Ст. Киркович АД - Стара Загора за предприемане на синдикални действия пред сградата на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Стара Загора, се чувстваме задължени да успокоим обществеността, че няма причина за създаването на напрежение сред медицинските специалисти и пациентите, съобщи директорът на здравната инспекция д-р Златена Нанева.

Публикуваме текста без редакция:

Промяната в ръководството на болницата се дължи на продължаващата тенденция за декапитализация на дружеството. Тя има за цел да помогне на работата на лечебното заведение и да подобри състоянието му, а не да се правят съкращения сред медицинските специалисти. Създаването на напрежение в лечебното заведение в момента не е от полза нито за лекарите, нито за пациентите в него.

За повече информация по темата на 15 април каним всички желаещи медии на пресконференция в сградата на РЗИ. Тя ще започне след приключване на Общото събрание на МБАЛ Проф. Д-р Ст. Киркович, на което ще се разгледат промените в ръководството на лечебното заведение.

Още новини