Начало Новини Актуално Румен Петков не заченал нова лява партия на Баните?

Румен Петков не заченал нова лява партия на Баните?

Актуално

Бившият вътрешен министър Румен Петков, за когото бившият шефът на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов разпространи в неделя информацията, че е организирал на 15 януари сбирка на Старозагорските минерални бани с ексдиректори на ОД на МВР от страната, уволнени от сегашния министър Цветан Цветанов, с цел политически проект - създаване на нова лява партия с лидер президента Георги Първанов, е била по лична инициатива, без политически подтекст.

Това впечатление сподели пред вестник Старозагорски новини областният председател на БСП Трифон Митев.
"Считам, че това е било лична инициатива на Румен Петков, който още преди около два месеца изказа намерението да се срещне с бивши свои колеги и подчинени от вътрешното министерство. Не мисля, че става дума за създаването на нова лява партия, която да е проект за следпрезидентския мандат на Георги Първанов. Просто лична среща, никаква политика", каза по този повод Трифон Митев.
В неделя ексразузнавач No 1 каза в предаване на Нова тв, че Румен Петков се е заел със създаването на новата президентска структура, използвайки богатия си организационен опит в БСП. Според Бриго Аспарухов в средата на януари Румен Петков е организирал дискретната среща на Старозагорските бани, най-вероятно в хотел "Армира", който старозагорци свързват с бившия социален министър Емилия Масларова. Срещата е била организирана и със съдействието на бившите заместници на Румен Петков в МВР - Камен Пенков и Раиф Мустафа. Самият Бриго Аспарухов коментира пред Нова тв, че "Това не е конспирация и всеки може да намери своя нов път". "БСП вече е странична уличка, а президентът иска да излезе в по-широко ляво пространство", каза още той.
Вчера не стана ясно дали на сбирката на Старозагорските бани е бил поканен и дали е взел участие бившият директор на ОД на МВР Тончо Михайлов - неговият мобилен телефон бе включен на гласова поща. Михайлов бе отстранен от поста в началото на месец септември м.г. от новия министър Цветан Цветанов.

Още новини