Начало Новини Актуално Румен Петков идва в Стара Загора, но не заради конгреса на БСП

Румен Петков идва в Стара Загора, но не заради конгреса на БСП

Актуално

Бившият вътрешен министър Румен Петков, член на Изпълнителното бюро на БСП, ще бъде днес в Раднево и Стара Загора по повод предизборната кампания на социалистите за кметския вот в Раднево на 24 октомври. Това съобщи вчера за "Старозагорски новини" областният лидер на БСП Трифон Митев.

Според него визитата на Петков няма да има отношение към предстоящото заседание на конгреса на БСП, а само към кампанията за кмет на миньорския град. Петков като член на ИБ на БСП отговаря за дейността на областната структура на партията.
Ще припомним, че девет са кандидатите за градоначалник на Раднево, където вече тече предизборната кампания. Социалистите номинираха за кандидат-кмет там банкера Венцеслав Благоев, пише вестник Старозагорски новини.
"През следващата седмица ще се състои заседание на Областния съвет на БСП, на което ще разгледаме материалите, подготвени за конгреса", каза още Трифон Митев.
Вчера областният лидер на "червените" отказа да коментира вътрешнопартийните борби от последните седмици в БСП, след като последователно и Румен Овчаров, и Румен Петков заговориха за смяна на партийния лидер и за обновяване на партийното ръководство. Вчера по една от националните телевизии Румен Петков открито поиска смяната на Станишев с нов партиен председател и нов състав на Изпълнителното бюро. При последното си посещение в Стара Загора преди около месец Петков каза пред медиите, че не се вижда в състава на едно бъдещо ръководство на БСП.

Още новини