Начало Новини Актуално Розовото масло става защитено географско означение

Розовото масло става защитено географско означение

Актуално
розово масло защитено георграфско означение

Постоянната междуведомствена консултативна комисия по географски означения и храни с традиционно специфичен характер в Министерство на земеделието и храните одобри заявление за регистрация на Защитено географско означение Българско розово масло в Европейския регистър на Защитени географски означения.

Това е последния етап от националната процедура, която включва преглед на подадените документи от групата производители, проверки на място при членовете на групата производители, публикуване на заявлението спецификация с цел предоставяне на срок за подаване на евентуални възражения по него. Председател на комисията е заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

След изтичане на законния срок не беше получено възражение от засегнато лице, което е основание за финализиране на процедурата на национално ниво. Подготвят се необходимите документи за изпращане на заявлението в Европейската комисия, където ще стартира процедура на ниво Европейска комисия.

Още новини