Начало Новини Актуално Розовият период за моловете приключи

Розовият период за моловете приключи

Актуално
Варна тауърс

Много от новите проекти, свързани с изграждането и експлоатацията на молове, особено извън София, се сблъскват с големи проблеми. Розовият период за моловете приключи. Това заяви на специализираната конференция Балрек Марин Згурев, управител на комплекса Варна тауърс, който се очаква да отвори врати в следващите дни.

София е единственото място, където потреблението има достатъчно потенциал да подкрепи мащабни търговски проекти. В останалите градове има проблеми, тъй като клиентите са със значително по-ниска покупателна способност. А и културата на потребление в тези градове не е достатъчно развита в сравнение със столицата. Дори Варна е далеч от потенциала на София, каза Згурев, цитиран от вестник Труд.

За връзката между покупателната способност и търговските площи в даден град говори и Иглика Йорданова, мениджър търговски площи в Колиърс. Анализ на компанията показва, че градове като Варна, Стара Загора и Русе навлизат в червената зона. Там делът на търговските площи се увеличава с бързи темпове, а заедно с това има спад на потреблението.

Още новини