Начало Новини Актуално Ротарианци проведоха в Стара Загора първо бизнес изложение

Ротарианци проведоха в Стара Загора първо бизнес изложение

Актуално

Членове на Ротари клуб от цялата страна подредиха в старозагорския комплекс Мериан Палас първото по рода си бизнес изложение. Събитието се състоя в деня, в който Ротари клуб - Стара Загора отбеляза 15 години от своето основаване. Идеята ни е това първо по рода си бизнес изложение да се утвърди като национално, а след това да стане и международно, каза при откриването президентът на старозагорския Ротари клуб Николай Шопов.

В момент на икономическа криза всички ние, членовете на ротари клубовете в страната, трябва да сме по-често заедно, трябва да се познаваме, да сме приятели и да рекламираме своя бизнес сред приятелите си, каза при откриването на изложението дистрикт гуверньорът за 2009 - 2010 г. на дистрикт 2482 България Пламен Минев.
Над 20 представители на ротари клубове в страната и фирми на ротарианци участваха в първото бизнес изложение, информира приложението на вестник Пари Клуб Предприемач, посветено на Стара Загора. Изпълнителният директор на Белведере България Николай Далаков лично наряза мезето за дегустацията на пивките бели и червени вина, които компанията представи на своите клиенти. До вината на Белведере беше разположен и щандът на фирма КЕН, която представи богат асортимент от своите месни продукти. Издателят на списание „Ротари в България” Наско Начев показа нова колекция от ротариански аксесоари, сред които колани и вратовръзки със символа, избран от новия президент на Ротари Интернешънъл Джон Кени - четири преплетени ръце, в синхрон с девиза на движението „Бъдещето е в твоите ръце”. Атрактивно представиха щанда си дамите от оръжейния и стрелбищен комплeкс Centre Point. Посетителите на изложението имаха възможност да се запознаят и с производството на фирма Батерия на Максим Минков, с предложенията на старозагорската финансова група Сомони, с технологичните иновации на фирмите Бултех и Верея пласт, с продуктите на застрахователния брокер Сивовгруп. Свои щандове представиха и ТПП-Стара Загора, фирма Менада, Елбиллакт, БТФ Дизайн, печатница Дъга + и др.
В Стара Загора ротарианци обявиха намерението си да стартират инициатива за издигане на паметник на инвеститора и предприемача. Сега е време да благодарим на хората, които правят големия бизнес в страната, за това, че те са рискували, че са създали работни места, че развиват бизнеса си независимо от икономическите обстоятелства, каза Минев. Организацията обявява международен конкурс за новия паметник.
В старозагорския Ротари клуб членуват 40 души, предимно представители на големия бизнес.

Още новини