Начало Новини Актуално Ротарианци направиха дарение за 70 000 евро на Дом Майка и дете в Стара Загора

Ротарианци направиха дарение за 70 000 евро на Дом Майка и дете в Стара Загора

Актуално

Дома за медико-социални грижи в Стара Загора (Дом Майка и дете) разполага с модерна кухня с оборудване от хром никелова стомана, отговарящо на изискванията на системата НАССР за кухни в ЕС. В комплекта са включени хладилни камери, фризери, газови печки, конвектомати, транжорни маси, посуда, стилажи и етажерки на обща стойност 70 000 евро.

Минев

Дарението е по проект, реализиран с общите усилия на Ротари клуб - гр. Борнхайм, Германия, Ротари клуб от гр. Ройвер, Холандия и на Ротари клуб - Стара Загора.
Новото кухненско оборудване ще доведе до икономията на средства за ток и природен газ, съкратено времетраене за подготовката на храната, увеличаване на приготвяните количества, подобряване осезателно на качествените показатели и разнообразяване на менюто и вида на ястията и внедряването на системата НАССЕР.
На представянето на дарението присъстваха членовете на Ротари клуб - Стара Загора, бордът на Ротари Дистрикт 2482 България с Дистрикт Гуверньор Пламен Минев.
Президентът на Ротари клуб - Стара Загора Николай Шопов съобщи за Икономически портал на регион Стара Загора, че ще подкрепят финансово работилницата за ортези в Стара Загора и обучението на ортопеди за лечение на деца със специфични двигателни заболявания от социалани заведения. Проектът се реализира от Обществен дарителски фонд - Стара Загора, сестрите Малееви и швейцарската фондация Суисклиникъл.

Минев

Още новини