Начало Новини Актуално Ротари клуб - Стара Загора - на второ място в страната по дарителство

Ротари клуб - Стара Загора - на второ място в страната по дарителство

Актуално

Ротара клуб - Стара Загора дарителствоИмам две добри новини за членовете на Ротари клуб - Стара Загора. Първата е, че глобалната мисия на организацията в световен мащаб - борбата с полиомиелита върви успешно. По последни данни към 17 октомври има 171 случая на болестта в Пакистан, Афганистан и Нигерия. Втората новина е, че старозагорските ротарианци получават втора награда за дарителство към фондация Ротари. Това заяви Дистрикт Гуверньорът на Ротари Дистрикт България 2482 д-р Атанас Атанасов при посещението си в Стара Загора.

Той връчи на президента на Ратори клуб - Стара Загора д-р Илия Попов флаг от фондацията.

Д-р Попов заяви, че през ротарианската 2012 - 2013 година ще бъдат поставени указателни табели на Ротари клуб - Стара Загора на четирите входа на града, защото това е практика по целия свят. Старозагорските ротарианци, които в момента са 42 души, ще дарят през годината по 100 долара за борба с полиомиелита и ще продължат да подкрепят финансово проекта за лечение на деца с ортопедични заболявания.

На 12 декември ръководството на клуба ще връчи традиционната годишна стипендия на даровити деца от Стара Загора. Тази година 500 лева ще си поделят Георги Георгиев Славов, от 12 клас в Професионалната гимназия по строителство и геодезия и Диана Антонова Тенева, от 9 клас в ЧПЧЕ Ромен Ролан. Учениците са членове на Клуба на любителите астрономи и са участвали в националния конкурс Слънчево ехо.

Дистрикт Гуверньорът на Ротари Дистрикт България 2482 д-р Атанас АтанасовОт 1985 година досега ротарианците от цял сват са дарили общо 1,2 млрд. долара за лечението на полиомиелита. Приносът на българските им приятели е в размер на 885 000 долара. Преди месец Светованата здравна организация обяви, че в Индия вече няма случаи на коварната болест. 

Тази световна кампания на Ротари Интернешънъл е важна по много причини, но основните са две - да премахнем завинаги една опасна болест и да покажем на хората, че можем да решаваме реални проблеми, уточни Дистрикт Гуверньорът на Ротари Дистрикт България 2482 д-р Атанас Атанасов. Той припомни, че членовете на Ротари са уважавани личности и всеки от тях е лидер в професията си. Ротари клубовете в България са 86 и те не са тайни организации, а обединяват хора, събрали се да служат на обществето, като всеки дава собствените си средства, сили и време за решаване на конкретни проблеми на населеното място, в което се намира неговият клуб.

Венета Асенова

Ротари Дистрикт България 2482 - пресконференция в Стара Загора

Асистент ДГ 2011-14 г. на зона 11 Николай Шопов, Елект ДГ 2013-14 г. на Ротари Дистрикт 2482 България, доц. Валентин Стоянов, Дистрикт Гуверньор на Ротари Дистрикт 2482 България д-р Атанас Атанасов, президент на Ротари клуб - Стара Загора д-р Илия Попов и Енчо Баръмов, секретар на Ротари клуб - Стара Загора

Още новини