Начало Новини Актуално Ротари Клуб - Стара Загора дарява над 11 000 лева за борба с полиомиелита

Ротари Клуб - Стара Загора дарява над 11 000 лева за борба с полиомиелита

Актуално

Ротари клуб Стара ЗагораЧленовете на Ротари клуб - Стара Загора събраха 5670 лева за борба са полиомиелита (детски паралич). Към дарението ще бъдат прибавени 3 800 щатски долара от направени вноски от по 100 долара от всеки ротарианец в Стара Загора. С общата сума ще могат да се имунизират няколко хиляди деца.

Така ще дадем своя принос в борбата за ликвидиране на тази коварна болест в световен мащаб, заяви при провеждането на благотворителното събитие президентът на Ротари клуб - Стара Загора д-р Илия Попов. Събитието беше посветено и на 108-та годишнина от създаването на Ротари движението. На него присъстваха повече от 120 души, като сред тях бяха и гости от Ротари клубовете на Кавала (Гърция), Габрово, Димитровград, Нова Загора и клубовете от старозагорското ротарианско семейство - Ротаракт, Интеракт и Инъруил и от Лайънс клуб Стара Загора.

Сред основните приоритети на Ротари Интернешънъл е програмата Полио плюс. Полиомиелитът вече е ликвидиран над 99% в световен мащаб, но независимо, че сме много близо до премахване на това заболяване, пред нас има извънредна ситуация: ние не разполагаме с необходимите средства от 700 млн. щатски долара, за да довършим работата си, каза още д-р Попов.

От 1995 година до днес ротарианците от целия сват чрез своята фондация и фондацията на Бил и Мелинда Гейтс са събрали и дарили 65% от средствата за ликвидиране на полиомиелита, като дарението е в размер на 2,18 млрд. долара.

PБлаготворителен бал Ротари клуб Стара Загора Pд-р Илия Попов Благотворителен бал Ротари клуб Стара Загора

Още новини