Начало Новини Актуално Ротари клуб Стара Загора - Берое празнува трети рожден ден и беше домакин на семинар за обучение на екипа на Ротари Дист

Ротари клуб Стара Загора - Берое празнува трети рожден ден и беше домакин на семинар за обучение на екипа на Ротари Дистрикт 2482 България

Актуално

Ротари клуб Стара Загора - БероеНа 8 февруари Ротари клуб Стара Загора - Берое отбеляза с благотворителна вечер своя трети рожден ден. В подкрепа на проекта Възстановяване и обзавеждане на социално-милосърден център Свето Благовещение в Стара Загора бяха събрани и дарени 31 хил. лв. Каузата има за цел осигуряване на грижа за социално слаби хора, семейства и деца от местната общност. Предлагане на храна и подслон, просвещение и образованост, лечение и здравни грижи. Сградата, в която ще се помещава центърът, е собственост на Старозагорската митрополия и се намира южно от църквата Свето Въведение Богородично. Стилното тържество уважиха 180 гости, между които представители на 33 ротариански клуба, бизнес средите, местната власт и много приятели. Ротарианският химн изпълни звездата на българския джаз Васил Петров, който беше гост на празника на клуба. Събитието благослови старозагорският митрополит Киприан. За личен принос към Фондация Ротари бяха наградени Петя Колева и Христофор Бунарджиев. Значка за членство в клуба получи Мария Жекова.

Проектът за Социално-милосърден център ще бъде реализиран с усилията на ротарианци, Старозагорска митрополия и община Стара Загора.

На 8 февруари 2020 г. в комплекс Калиста на Старозагорски минерални бани се проведе и традиционното обучение на екипа на Ротари Дистрикт 2482 България.

Мотото на следващата ротарианска година, която започва на 01 юли 2020 и продължава до 30 юни 20211, е Ротари отваря възможности.

През тази ротарианска година бяха реализирани 3 проекта с международно съфинансиране на стойност над 270 000 USD и 10 проекта на стойност над 70 000 USD. Изключително активни са ротарианците от Велико Търново, Банско, Разлог, Петрич и Стара Загора. Общата стойност на направеното от тези клубове в полза на местната общност надхвърля 500 000 USD.

DAP 58

DAP 86

DAP 128

Още новини