Начало Новини Актуално Ротаракт - Стара Загора подкрепи хората с увреждания в искането им сами да подреждат живота си

Ротаракт - Стара Загора подкрепи хората с увреждания в искането им сами да подреждат живота си

Актуално

Ротаракт - Стара Загора подписка

В навечерието на 22 септември – Денят на българската независимост, хората с увреждания в България заявиха, че нямат възможност да живеят като равнопоставени и независими хора в своята страна. Кампанията се проведе от 15 до 22 септември в 9 български града под надслов Изборът и възможността да го правим.

С нея хората в неравностойно положение попитаха жителите на по-големите български градове дали споделят техните ценности и желанието им да имат същите права като тях. Те искат да могат да избират къде и с кого да живеят; каде и какво да учат или да работят. Искат сами да подреждат живота си.

Хората в неравностойно положение искат да заявят следното: „Ние решихме да излезем от традиционния модел на комуникация – хората с увреждания поставят искания към представителите на властта. Този път ние се обръщаме към хората в България‘‘.

По време на кампанията, на две ключови места в Стара Загора бяха поставени урни, където гражданите имаха възможност да подкрепят хората с увреждания.

Екипът на Ротаракт - Стара Загора подкрепи каузата на хората с увреждания, като помогна за събирането на подписка, чрез която да осъществят целта си. Урната за подписката беше поставена на кръстовището на бул. Цар Симеон Велики и бул. Руски. Събрани са около 800 подписа, подкрепящи исканията на хората с увреждания в България, съобщи Наташа Стаменковска, президент на Ротаракт - Стара Загора.

Членовете на Ротаракт - Стара Загора благодарят на всички граждани на Стара Загора, които подкрепиха каузата и не подминаха зова за помощ и съпричастност на основните организатори на кампанията в града СНЦ Ти избираш - Стара Загора.

Ротаракт Стара Загора

проект Стара Загора

подписка Стара Загора

Мануела Гуждева, член на Ротаракт - Стара Загора и експерт в Търговско-промишлена палата - Стара Загора, по време на кампанияза за събиране на подписи

Още новини