Начало Новини Актуално Ротаракт клуб Стара Загора помага на Център за работа с деца Аз детето

Ротаракт клуб Стара Загора помага на Център за работа с деца Аз детето

Актуално

Ротаракт клуб Стара ЗагораДецата са най-важната част от обществото, те са отражение на нашите мечти и стремежи, мисли и желания, отражение на нашите надежди. Това е разбирането и на младите хора от Ротаракт клуб Стара Загора. За практическото изпълнение на своята идея Клубът получи и номинация в конкурса Добрият Самарянин

Училищната занималня Център за работа с деца Аз детето в Стара Загора е алтернативна форма на обучение и грижа, подкрепа и насърчаване на децата. Позволява да се даде шанс на всяко дете да реализира своите потенциални способности, да стане независима, уверена, уравновесена личност!

Ротаракт клуб Стара Загора помага на децатаС проекта си Епохите през обектива членовете на Ротаракт клуб Стара Загора искат да подкрепят децата със специални потребности и да напомнят на обществото, че децата, независимо от тяхната етническа принадлежност, език, потребности и потенциал, са равни.
 Целта на Епохите през обектива е да информира обществото и даде гласност на факта, че децата със специални потребности са част от това общество, техния брой нараства всеки ден. Необходимо е те да бъдат интегрирани и включени в активния живот. Техните нужди са по-големи и съответно се покриват с по-големи финансови средства, особено при обучителния им процес.

Благодарение на хората, които се отзовават на хубава и благородна кауза, Ротаракт клуб Стара Загора помага финансово на децата със специални потребности от Център за работа с деца Аз детето.

С радост споделяме, че при изпълнението на проекта нямше възрастови граници, казват от Ротаракт клуб Стара Загора. Предоставихме възможност на хората да се включат в него, като се снимат с нашите герои от различните епохи. С подкрепата на Държавна опера Стара Загора подготвихме изненадващи и оригинални костюми на известни от литературата герои: Ромео и Жулиета, Пепеляшка, Снежанка, Бай Ганьо и други. Всеки желаещ можеше да избере един от присъстващите любимци, да се снима с него и срещу символична сума, по собствена преценка, получи хубава снимка за спомен, а също и положителни емоции и весело настроение, разказват ротаракторите от Стара Загора.
Инициативата се осъществи в центъра на Стара Загора на 5 октомври 2013 г., Празника на Стара Загора, и получи подкрепата на Ротари клуб Стара Загора и на Държавна опера Стара Загора.

Церемонията по награждаването в конкурса Добрият Самарянин ще се проведе на 13 декември 2013 г. от 18,30 часа в залата на Държавна опера Стара Загора.

Ротаракт клуб Стара Загора помага на Център за работа с деца Аз детето - снимки с костюми на популярни герои

 

Още новини