Начало Новини Актуално Ротаракт клуб подари на Стара Загора чешма по случай рождения си ден (видео)

Ротаракт клуб подари на Стара Загора чешма по случай рождения си ден (видео)

Актуално

Ротаракт клуб подари на Стара Загора чешма по случай рождения си денПо случай своята 15-годишнина, Ротаракт клуб - Стара Загора направи подарък на жителите и гостите на Стара Загора. Младите ротарианци възстановиха чешмата на входа на парк Митрополит Методий Кусев (Аязмото), намираща се непосредствено над фонтана Жабките.

Това е първата ни стъпка в рамките на проекта, който ще разработим за облагородяване на парк Аязмото. Започнахме с възстановяването на чешмата, защото разходките започват и свършват до нея, съобщи секретарят на Ротаракт клуб Веселин Николов.

На официалното откриване на възстановената чешма присъстваха още президентът на Ротари клуб - Стара Загора д-р Илия Попов и членове на организацията. Отворени сме за идеи от страна на младите ни приятели от Ротаракт клуб, които ще подкрепим с удоволствие, каза д-р Попов.

Ежегодно младите ротарианци провеждат кръводарителски кампании. В навечерието на Коледа те осъществиха инициативата Купи и дари, която цели да се съберат хранителни продукти за нуждаещи се институции и организации.

По случай рождения си ден Ротаракт клуб - Стара Загора подари още демонстрация на Прабългарската школа за оцеляване Бага-Тур, която представи характерни бойни похвати, оръжия, исторически и фолклорни сюжети, елементи от ритуалите, танците и игрите на прабългари, траки и славяни.

Ротаракт клуб Стара Загора чешма парк Аязмото

Ротаракт клуб Стара Загора чешма парк Аязмото

Ротаракт клуб Стара Загора чешма парк Аязмото

Ротаракт клуб Стара Загора чешма парк Аязмото

илко груев

Още новини