Начало Новини Актуално Росен Плевнелиев ще открие модерна лаборатория в ЦИЕС

Росен Плевнелиев ще открие модерна лаборатория в ЦИЕС

Актуално
ЦИЕС

Росен Плевнелиев, министър на регионалното разивитие и благоустройството, ще открие официално Лабораторията за изпитване на строителни продукти за реакция на огън, създадена към Центъра за изпитване и европейска сертификация в Стара Загора (ЦИЕС) и финансирана по програма ФАР, съобщиха от дружеството. Събитието ще се състои на 21 април, от 13,00 часа.

Сред гостите ще бъдат и заместниците на министър Росен Плевнелиев Лиляна Павлова и Георги Прегьов, областният управител на Стара Загора Йордан Николов, ръководството на община Стара Загора и др.

  • В 12 часа министър-председателят Бойко Борисов и министър Плевнелиев ще открият Пречиствателната станция за отпадъчни води на Стара Загора, изградена със средства по програма ИСПА.
  • В 13 часа премиерът Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашивод ще дадат старт на проекта Музей на религиите в Стара Загора, който ще се помещава в Ески джамия.
  • В 14 часа Бойко Борисов и Росен Плевнелиев ще посетят и автомагистрала Тракия, в изграждаща се отсечка в близост до Стара Загора.

Видео репортаж за възможностите на лабораторията на ЦИЕС и интервю с ръководителя на Центъра инж. Благовеста Шинева  

Още новини