Начало Новини Актуално Росен Плевнелиев откри модерна лаборатория на ЦИЕС в Стара Загора (видео)

Росен Плевнелиев откри модерна лаборатория на ЦИЕС в Стара Загора (видео)

Актуално
Плевнелиев ЦИЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев откри официално уникалната по рода си лаборатория за изпитване на строителни продукти за реакция на огън към Центъра за изпитване и европейска сертификация ЕООД (ЦИЕС) в Стара Загора. Тя е официално призната и обявена пред Европейската комисия и е снабдена с най-съвременно технологично оборудване.

Стойността на инвестицията е над 1,5 млн. лева, като по-голяма част от нея е получена по програма ФАР.
Вашето дружество е отличен пример за усвояване на европейски средства. С новата лаборатория правите голям жест към производителите на строителни материали не само в България, заяви Росен Плевнелиев.

Специалистите на ЦИЕС придобиха изключително висока квалификация за прилагане на методите за изпитване в института SP в Швеция.

 

Видео репортаж от събитието


В ЦИЕС Стара Загора работи единствената в България Лаборатория за изпитване на строителни продукти за реакция на огън

 

Изказване на Росен Плевнелиев при откриването на Лабораторията за изпитване на строителни продукти за реакция на огън


Видеото в сайта на youtube

 

Холдинг Загора откри лаборатория за изпитване на строителни продукти на огън

Центърът за изпитване и европейска сертифика- ция към Холдинг Загора в Стара Загора откри на 21 април нова модерна лаборатория, в която производителите на строителни продукти могат да проверят реакцията им на огън и да получат съответния сертификат за качество. На откриването на лабораторията присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който преряза лентата заедно с изпълнителния директор на холдинга инж. Ирина Динева.

От февруари 2011 г. новата лаборатория за изпитване на строителни продукти за реакция на огън е официално призната и обявена пред Европейската комисия, посочи при откриването изп. директор на ЦИЕС Благовеста Шинева. Лабораторията е снабдена с най-модерно технологично оборудване и е уникална по рода си. За изграждането й са инвестирани 1.5 млн. лв., като част от парите са спечелени с проект по програма ФАР на Европейския съюз. Специалистите, работещи в нея, са преминали специални обучителни курсове в институт SP в Швеция. Тук производителите могат да изпитват продукти за бетони и разтвори, за зидария, комплекти неносещи фасадни стени и комплекти външни преградни стени, продукти от дървесина, гипс, подови покрития и много други, пише вестник Национална бизнес поща.

С новата лаборатория правите голям жест към производителите на строителни материали не само в България, каза при откриването министър Плевнелиев, който разгледа с интерес различните зали и апаратурата, с която строителните изделия се изпитват на огън.

Още новини