Начало Новини Актуално Росен Драгнев се размина с условна присъда за укриване на ДДС

Росен Драгнев се размина с условна присъда за укриване на ДДС

Актуално

Небезизвестният дедесар от Стара Загора Росен Драгнев получи условна присъда от 3 години с 5-годишен изпитателен срок. Същото наказание Окръжен съд - Стара Загора постанови и на счетоводителката му Соня Гитева. Срещу двамата беше повдигнато обвинение за укриване на данъчни задължения. Драгнев е осъществявал дейност от името на едноличната си фирма и от Петрол груп 2000, която търгува с бензин и дизелово гориво.

Според обвинението за периода 1 август 2001 г. до 15 март 2004 г. в Казанлък и Стара Загора, той и в съучастие със счетоводителката си, е избегнал установяване и плащане на данъчни задължения по ЗДДС в размер на над 1,4 млн. лв.
Гитева пък е обвинена за избегнати и неплатени данъчни задължения по ДДС в размер на над 1,3 млн. лв. за времето от 1 август 2001-ва  до 2 февруари 2004 г. в Казанлък и Стара Загора. Прокуратурата няма да протестира присъдата.
На Росен Драгнев му предстои нова среща с Темида. През февруари 2009 г. 32-годишният мъж беше задържан като тартор на организирана престъпна група за източване на ДДС. Заедно с него в ареста попаднаха още 5 от членовете на мрежата.
Служителите на сектор БОП в Стара Загора иззеа огромно количество фалшиви печати на нотариуси, банки, на едно министерство и на други държавни ведомства. Има и други безспорни доказателства за дейността им, не само на територията на страната, но и в Гърция и Румъния. Там също са регистрирали фирми, през които са въртели несъществуващи стоки.
През лятото на миналата година Драгнев беше освободен от ареста срещу парична гаранция.

 

Още новини