Начало Новини Актуално Роми тормозят служителите на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора (видео)

Роми тормозят служителите на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора (видео)

Актуално
Спешна помощ

Служителите на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора се чувстват несигурни за здравето и живота си и работят в условия на паника заради агресивно поведение и саморазправи от страна на представители на ромския етнос. Последният случай с бит медицински специалист е станал на 12 декември в 14,30 часа, по сред бял ден.

Линейка с включена сигнализация е транспортирала пешеходка с тежка черепно-мозъчна травма след катастрофа. Лек автомобил с роми се залепя на 30 см разстояние зад реанимобила и на няколко пъти създава предпоставки за транспортно произшествие. Шофьорът на линейката спира, прави забележка на нарушителите. Непосредствено след това голяма група роми нахлуват в залата за реанимация, пълна с тежки случаи, предизвикват паника сред персонала и от вън нанасят побой на медицинския специалист Владо Вълчев, който е с хематоми по лицето. Случаят не е прецедент, а почти ежедневие, оплакват се лекари.

Реанимацията беше пълна с пациенти в тежко състояние. В залата нахлуха гупа роми и започнаха да псуват много грубо и да дърпат шофьора, за да го изкарат навън да се разбират по мъжки. Това не е единственият случай, това е ежедневие, обясни началникът на Спешно приемно отделение д-р Милена Василева.

Подстрекателят на побоя - 40-годишен ром и баща на шофьора на лекия автомобил, е задържан за 24 часа, на сина му е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

Спешният център в Стара Загора няма охрана. Началникът д-р Чавдар Попов е искал съдействие от страна на областната болница, но без резултат, а това създава свободен достъп за подслон на бездомници.

Още новини