Начало Новини Актуално РМС Инициатива напуска Националния младежки форум

РМС Инициатива напуска Националния младежки форум

Актуално

Регионален младежки съвет (РМС) "Инициатива" - Стара Загора, напуска Инициативния комитет за създаването на Национален младежки форум. Това решение е взето на 21 юли т.г. на заседание на старозагорската организация. Според тях зад форума стоят чужди интереси. Той е нелегитимен и не е национално представителен.

"Няма да позволим тепърва израстващите лидери на България и Европа в първите си стъпки към промените да се сблъскват с непробиваема стена - замисления Национален младежки форум. Уверени сме, че след десетките ни реализирани проекти в страната и чужбина ще подпомогнем създаването на истински, дългосрочен проект за отговор на национална младежка политика в България", пише още в писмото на РМС "Инициатива". Подкрепата си са отказали и още няколко младежки организации.

България и Полша са единствените страни в Европейския съюз без действащи национални младежки органи и структури. Преди седмица в града се организира и среща между местната власт и младежки организации с цел активното им участие в политическия и обществено-културния живот. Тогава бе обсъдено и създаването на Национален младежки съвет и създателите му обявиха, че няма пречки това да не се случи и дори се очаква да се случи до броени седмици.

Още новини