Начало Новини Актуално РИОСВ – Стара Загора: Няма нарушаване на качеството на въздуха в град Гълъбово през почивните дни

РИОСВ – Стара Загора: Няма нарушаване на качеството на въздуха в град Гълъбово през почивните дни

Актуално

БрикелВъв вечерните часове на 24 август на дежурния телефон на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора постъпиха няколко сигнала от жители на град Гълъбово за черен пушек, излизащ от комина на ТЕЦ „Брикел”. РИОСВ – Стара Загора е получила уведомление от оператора за същия период, че е аварирал работещ енергиен котел, което причинява задимяване в района.

В тази връзка Регионалната инспекция информира чрез съобщение на сайта си, че няма превишения на средночасовата норма за серен диоксид в съботния и неделния ден в град Гълъбово. 218 микрограма на кубичен метър, при норма 350, е максималната концентрация отчетена на 24.08.2019 г. в 17 часа. Резултатите са от пункта за контрол на качеството на въздуха в централната част на града.

Във Фейсбук са публикувани десетки любителски видеоклипове, които показваха гъст черен дим от комина на топлоелектрическата централа, под които има коментари и оплаквания за остра миризма във въздуха през почивните дни.

Още новини